Halkidiki

Kreikka

Egeanmeren rannat

Aurinkolasit

Kaupunkilomat

Kreikan Halkidiki tarjoaa erinomaisen rantalomavaihtoehdon Manner-Kreikassa. Halkidiki ei ole vielä massaturistikohde ja aitoa Kreikka löytyy sen takia heti hotellisi vierestä. Mikäli kaipaat taukoa rantaelämästä, on Thessalonikin kaupunki melkein vieressä.

Halkidikin niemimaa sijaitsee pohjoisessa Kreikassa, Keski-Makenodiassa. Itäisin niemimaa, Athosvuoren mukaan nimetty Athos, on oma itsehallinnollinen alueensa jota hallitsevat niemimaata asuttavat munkit. Athokselle on mahdollista päästä vierailemaan, mutta lupa tähän haetaan etukäteen. Athos on kuitenkin naisilta suljettu.

Halkidikin kaksi läntisintä niemeä, Kassándra ja Sithonia tarjoavat kauniita maisemia, runsaasti pysähdyksen arvoisia pikkukyliä ja kaupunkeja sekä kymmeniä pieniä ja suurempia uimarantoja niemien molemmilla rannoilla. Rantoja seurailevia teitä pitkin ajaa päivässä rauhalliseen tahtiin yhden niemen ympäri. Vuokra-auto onkin ehdottomasti kätevin tapa liikkua.

Usein hotellien lähistöllä on kuitenkin pieni kylä ja paikallisia tavernoja eikä taksin käyttö ole kallista. Kassándra on niemistä vilkkaampi ja lähempänä Thessalonikia ja siten suosittu päivä- ja viikonloppukohde. Sihthonia puolestaan on selvästi rauhallisempi ja usein seuraa tarjoaa jyrkkien vuorten seinämille maastoutuvat villivuohet.

Moneen muuhun Kreikan rantakohteeseen verrattuna Halkidikillä on yksi suuri etu, joka on läheinen Thessaloniki. Kaupunki on Kreikan toiseksi suurin ja sillä on todella pitkä historia aina Aleksanteri Suuren ajoista saakka. Tänä päivänä Thessaloniki on moderni ja nuorekas yliopisto- sekä messukaupunki, jonka maisemaa hallitsee sen rantabulevardi ja kaupungin maamerkki Valkoinen Torni. Kuten Halkidiki, myös Thessaloniki on Kreikkaa aidoimmillaan, jonne matkailijat katoavat helposti paikallisen elämänmenon sekaan. Mene nauttimaan Frappe eli jääkahvi rantabulevardille, vieraile paikallisella kalatorilla tai käy tutustumassa Thessalonikin Unescon maailmanperintökohteisiin, kaupungin varhaiskristillisiin ja bysanttilaisiin muistomerkkeihin.

Koko Pohjois-Kreikka on täynnä historiallisia kohteita ja muun muassa, Filippin sekä Verginan rauniot ja Meteoran luostarit ovat kaikki päiväretkietäisyydellä kaupungista.


Lue lisää

Rantaloma Halkidikissa ja Thessalonikissa

Esimerkkipaketti 7 vrk

 • menopaluulennot Thessalonikiin sis. matkatavaraa ruumaan, ateriat ja paikkavarauksen lennolla,
 • 7 yön majoituksen Sani Resort -hotellissa Standard -huoneessa,
 • aamiaiset hotellissa,
 • edustajamme vastaanottopalvelun lentokentällä,
 • yksityiset menopaluu kuljetukset lentokentän ja hotellin välillä.

Hinta

alk. 1180,- / hlö

Hinnat riippuvat matkustusajankohdasta. Alennuskampanjoiden aikana ne voi olla huomattavastikin edullisempi. Pyydä tarjous omalle matkustusajallesi sekä muille majoitusvaihtoehdoille.


Hotellisuosituksia

Suositushotellien lisäksi Mr Travelilla on runsas valikoima muita vaihtoehtoja.

Tarjouksia

Maurituksen loma kesäkaudelle erikoishinnalla kun matkustat ennen 8.9.-24.


Kiinnostaako rantaloma?

Lähetä kysely

Kreikka Halkidiki vene
Kreikka Halkidiki linna
Kreikka Halkidiki maalaus
Kreikka Thessaloniki torni
Kreikka Thessaloniki kirkko

Syy matkustaa

 • Lämmin ja merellinen ilmasto.
 • Tasokkaat ja monipuoliset palvelut.
 • Helppo pääsy Suomesta.
 • Erinomainen ranta-kaupunkiloma yhdistelmä.
 • Lapsiystävälliset kohteet.

Vinkki

Koska Kreikka on varsinainen arkeologian ja historian aarreaitta, matkaa kannattaa jatkaa kiertomatkalla Kreikan historiallisiin kohteisiin kuten Delfoihin, Olympiaan ja Meteoraan.

 1. Thessaloniki
 2. Halkidiki / Sithonia
 3. Halkidiki / Kassandra
 4. Kaikki kohteet

Ota yhteyttä

Soita

0207 451 451 ark. 9-17


Lähetä sähköposti

myynti@mrtravel.fi


Tai pyydä yhteydenottoa

oheisella lomakkeella.

Ottakaa minuun yhteyttä