Explora

Merellistä huippuluksusta

Ankkuri

Risteilyt

Explora on vuonna 2023 toimintansa aloittanut luksusvarustamo, joka kuuluu perinteikkääseen italialaiseen MSC varustamokonserniin. Siinä missä MSC panostaa suuriin laivoihin ja asiakasmääriin, Exploran ajatus on tarjota elämyksiä pienemmälle asiakasmäärälle. Ensimmäinen laiva Explora I laitettiin vesille 2023 ja sen jälkeen on tarkoitus kasvattaa laivasto yhdellä aluksella joka vuosi aina kuuteen laivaan saakka. Explora on myös ensimmäinen eurooppalaisessa omistuksessa oleva luksusvarustamo.

Explora ei puhu markkinoinnissaan risteilyistä (eng. cruise) vaan “matkasta” (eng. journey) korostaen tarjoavansa huipputason merellistä matkaelämystä, jossa korkea matkustamisen taso ja palvelut ovat keskiössä. Siihen onkin olemassa kaikki edellytykset, sillä laivoissa on vain 461 hyttiä eli asiakasmäärä on verrattain pieni samalla kun henkilökuntaa on lähes yhtä paljon kun matkustajia.

Expora on all inclusive varustamo, joka tarkoittaa, että lähes kaikki sisältyy hintaan. Hintaan kuuluu aterioinnin ja juomatarjonnan (myös alkoholilliset juomat) lisäksi mm. internetyhteys koko laivassa (myös hytissä) sekä kuljetukset satamakohteissa niille, jotka eivät osallistu laivan järjestämiin retkiin. Lisämaksullisia palveluja ovat lähinnä kylpyläpalvelut sekä opastetut retket maissa.

Kaikki hytit ovat reilun kokoisia ja parvekkeellisia. Alhaisemmankin kategorian hytissä on kaikki palvelut ja täydellinen varustus aina espressolaitteistosta vaatehuoneeseen meikkipöytään. Hyttikoko vaihtelee muutamista kymmenistä neliöistä usean huoneen ja vajaan 300 neliön Owners Suiteen.

Ruokailun osalta tarjonnassa on lukuisia vaihtoehtoja kuten aasialainen ja ranskalainen ravintola, päiväbuffet ja grilliravintola muutama mainitakseen. Luonnollisesti ateriat voi myös tilata hyttiin jos mieli tekee viettää gourmethetki omassa seurassa. Raaka-aineet pyritään keräämään paikallisesti ja esim. päivän viinilista noudattaa sen alueen tarjontaa, jossa laiva kulloinkin liikkuu.

Laivojen palveluihin kuuluu sekä ulko- että sisäuima-altaat, porealtaita, kasino, teatteri esityksineen, kauppoja, taidegalleria, kuntosali sekä kattavat kylpyläpalvelut, joissa mm. saunoja, hydroterapiakylpyjä, hieronta- ja kauneuspalveluja ja paljon muuta. Meripäivinä on siis runsaasti tekemistä ja hemmottelumahdollisuuksia.

Reittivalikoima vaihtelee sesongeittain ja kattaa sellaisia merialueita kuten Välimerta, Karibiaa, Pohjois-Eurooppaa, Kanadan ja USA:n itärannikkoa sekä arktisia alueita Islannin ja Grönlannin ympärillä. Painopiste on siis Atlantin itä- ja länsirannoilla, jossa erityisesti Välimeri saattaisi olla suomalaisten makuun. Laivat liikkuvat öisin ja aamuisin saavutaan uuteen satamaan, jossa voi joko osallista laivan järjestämiin retkiin tai tutustua kohteeseen omatoimisesti.

Ylensä risteilijät vierailevat vain päivisin kohteissa ja öisin siirrytään seuraavaan kohteeseen. Erityisen mielenkiintoisissa kohteissa Exploran laivat voi kuitenkin myös yöpyä kohteessa, jolloin jää enemmän aikaa tutustua paikalliseen elämään myös iltaisin.

Explora todella on mielenkiintoinen risteilyuutuus ja valintasi, jos haluat kokea huipputason all inclusive risteilyn upouusilla laivoilla pienimmissä puitteissa.


Lue lisää

Explora risteily

Esimerkkipaketti

 • menopaluu lennot satamakohteeseen,
 • ennen risteilyä satamakohteessa vähintään yhden yön majoituksen aamiaisineen valitsemassasi hotellissa,
 • risteilyn valitsemassasi hyttiluokassa,
 • all inclusive -palvelut sekä muut laivan tarjoamat palvelut,
 • kussakin risteilykohteessa kuljetukset sataman ja keskustan välillä,
 • menopaluu kuljetukset hotellin ja sataman välillä sekä lentokentän ja hotellin välillä.

Hinta-arvio

2500-7000,- / hlö

Hinnat riippuvat matkustusajankohdasta. Alennuskampanjoiden aikana ne voi olla huomattavastikin edullisempi. Pyydä tarjous omalle matkustusajallesi.


Tarjouksia


Kiinnostaako risteily?

Lähetä kysely

Risteily Explora
Risteily Explora
Risteily Explora
Risteily Explora
Risteily Explora
Risteily Explora

Syy matkustaa

 • Pienemmät laivat pääsevät useampaan satamaan.
 • Huipputason all inclusive palvelut.
 • Kookkaat ja modernit hytit.
 • Runsas reittivalikoima.
 • Kuljetus satamasta keskustaan sisältyy hintaan.

Exploran risteilyreitit

Explora on tasokas varustamo kattavalla reittivalikoimalla ja huippumoderneilla pienemmillä laivoilla. All inclusive palvelut takaavat upean merellisen elämyksen.

 1. Välimeri
 2. Afrikka
 3. Etelä-Amerikka
 4. Tyynimeri
 5. Eurooppa
 6. Karibia
 7. Punainenmeri
 8. Intia
 9. Islanti ja Grönlanti
 10. Kaikki kohteet

Ota yhteyttä

Soita

0207 451 451 ark. 9-17


Lähetä sähköposti

myynti@mrtravel.fi


Tai pyydä yhteydenottoa

oheisella lomakkeella.

Ottakaa minuun yhteyttä