Jokivene

Omatoimiset veneristeilyt

Ankkuri

Risteilyt

Ole oman elämäsi kapteeni Euroopan joilla ja kanavilla. Mr Travelin jokiveneristeilyt ovat oiva tapa matkustaa omatoimisesti halki Euroopan. Seilaat itse vuokraveneellä hissukseen, nauttien maisemista ja pysähtyen matkan varrella pieniin kyliin ja kaupunkeihin.

Jokiveneellä ajaminen ei ole vaikeaa, sen hallitsee amatöörikin. Et tarvitse ajokortteja tai aikaisempaa veneilykokemusta, ja joella kun liikutaan, et voi edes eksyä. Et takuulla pety tähän ainutlaatuiseen lomailumuotoon, joka sopii erinomaisesti niin pariskunnille, perheille kun pienseurueillekin.

Euroopassa on runsaasti jokia ja kanavia, joille kuka tahansa voi lähteä omatoimisesti risteilemään. Etenkin Ranska on tunnettu lukuisista reittivaihtoehdoistaan, mutta mielenkiintoisia vesiteitä löytyy myös mm. Italiasta, Saksasta, Benelux-maista sekä Brittien saarilta.

Omatoiminen jokiristeily on kuin asuntoautolla matkailua, mutta asfalttiteiden sijaan liikutaan vesireittejä pitkin. Suurin ero maanteihin on vauhti, sillä yksi jokiristeilyn perusajatuksia on edetä hiljalleen jokea pitkin kylästä ja kaupungista toiseen veneessä yöpyen. Matkan varrella voi pysähtyä missä haluaa ja koska vain – vierailla joenrantakylissä, käydä ostoksilla tai nauttia tuopillinen paikallisessa pubissa. Jokiristeily onkin matkailua rennoimmillaan, ja se vie usein hyvin lähelle kohdemaan paikallista elämää. Ikimuistoinen elämys!

Jokiristeily tehdään tähän tarkoitukseen suunnitelluilla asuntoveneillä, joita löytyy monen kokoisia, aina 1-2 makuuhuoneen pienistä veneistä isoihin 4-5 makuuhuoneen asuntolaivoihin asti. Veneissä on kaikki tarvittava varustus, kuten keittiö astioineen, WC, suihku, oleskelutiloja ja ulkoterassi. Lisäksi matkaan voi vuokrata käteviä lisävarusteita, kuten polkupyöriä, ulkogrillin tai WiFi-reitittimen yhteydenpitoa varten.

Veneet ovat helppoja ohjata myös vasta-alkajille, eikä niiden ajamiseen tarvita erillisiä lupia tai koulutusta. Uusimmissa veneissä on joystick-ohjaus ja keulapotkurit, joilla venettä voi ajaa myös sivusuunnassa tai jopa pyörittää ympäri paikallaan. Ajaminen on siten jopa helpompaa kuin autolla. Vauhti on aina rauhallinen, vain muutamia kilometrejä tunnissa, tilaa on runsaasti ja joella on käytännössä aina tyyntä. Enemmän tarkkuutta vaaditaan satamissa ja suluissa.

Vene koeajetaan lähtösataman altaassa, jolloin vuokraamon opas käy läpi kaikki veneen tilat ja toiminnot ja sinä voit ottaa tuntumaa ohjaamiseen. Saat myös mukaan kattavan opaskirjan ja kartan, johon on merkitty kaikki olennainen tieto. Mr Travelilta saat lisäksi suomenkielisen oppaan, joka sisältää hyviä vinkkejä matkan varrelle.

Tervetuloa joelle!

Omatoiminen jokiristely

Esimerkkipaketti

 • menopaluu lennot lähimmälle lentokentälle,
 • 1 viikon omatoiminen risteily valitsemallasi venetyypillä,
 • täydellinen veneen varustus sekä kaikki vakuutukset,
 • vahinkojen omavastuun poisto,
 • pullo kaaasua,
 • navigointimaksut,
 • varustamon tukipalvelu koko matkan ajaksi.

Hinta

alk. 980,- / hlö

Valinnanvaraiset lisät

 • majoitus maissa ennen lähtöä,
 • veneessä polkupyörät kaikille matkustajille,
 • tarpeen mukaan junaliput lentokentältä satamakaupunkiin,
 • kuljetus juna-asemalta tai lentokentältä satamaan.

Hinnat riippuvat matkustusajankohdasta. Alennuskampanjoiden aikana ne voi olla huomattavastikin edullisempi. Pyydä tarjous omalle matkustusajallesi.Kiinnostaako risteily?

Lähetä kysely

Jokiveneristeily Ranska Carcassonne
Jokiveneristeily Ranska Carcassonne
JokiveneristeilyJokiveneristeily sulku

Vinkki

 • Suosittelemme viikon kestävää risteilyä, jotta ehdit tutustua kohteisiin matkan varrella. Tällöin ei myöskään tule kiire ehtiä päätesatamaan ennen veneen jättöä.
 • Lisäpalveluna voit tilata vuokrapyörät veneeseen. Niillä pääset pidemmällekin katsomaan satamakohteen nähtävyyksiä.
 • Paras matkustusaika on kesällä, jolloin maisemat ovat vehreimmillään ja ilma lämmin. Euroopan ilmasto on toki kohtalaisen lämmin ja miellyttävä vielä syksylläkin.
 • Mr Travelin tarjonnassa on kaksi venetyyppiä; modernimmat Le Boatin veneet tai nostalgisemmat Pénichettes-veneet. Varustus on molemmissa samankaltainen. Pénichettes-veneet ovat hieman korkeampia ja kapeampia rakenteeltaan, Le Boatin leveimmissä veneissä taas on avarammat sisätilat. Käytännön erot ovat kuitenkin pieniä, ja venevalinta on lähinnä makuasia.

Reitit

Jokivenereittejä löytyy ympäri Euroopan ja tarjolla on navigoitavia kanavia ja jokia lukuisissa maissa. Ranska on suosituin jokiveneilymaa, mutta kannattaa kokeilla myös kaunista Hollannin maaseutua tai vaikkapa Venetsian alueen reittejä.

Ohessa esimerkkejä vesialueista, joilla voit risteillä omatoimisesti:

Belgia: Brügge, Ghent.

Englanti: Thames-joki.

Irlanti: Shannon-joki, Erne-joet ja Keski-Irlannin järvialueet.

Italia: Venetsian laguuni sekä Padova.

Hollanti: Amsterdamin ja Urtherctin ympäristö, Friesland.

Ranska: Canal du Midi ja Carcassonne, Brittany, Ardennit sekä Alsace, Burgundi (Bourgogne) ja Dijon, Lot-jokilaakso lounais-Ranskassa.

Saksa: Brandenbrugin alue, Berliini, Mecklenburg, Brandenburg.

Puola: Masurian järvialue koillis-Puolassa.

Skotlanti: Caledonian-kanava ja Loch Ness.

UUTUUS! – Kanada: Rideaun kanava Ontariossa.

 1. Ranska
 2. Hollanti
 3. Italia
 4. Saksa
 5. Irlanti
 6. Puola
 7. Englanti
 8. Skotlanti
 9. Belgia
 10. Kaikki kohteet

Ota yhteyttä

Soita

0207 451 451 ark. 9-17


Lähetä sähköposti

myynti@mrtravel.fi


Tai pyydä yhteydenottoa

oheisella lomakkeella.

Ottakaa minuun yhteyttä