Uutiskirje 4/2020

Hyvä lukija, ohessa Mr Travelin viimeisin uutiskirje. Lue matkavinkeistä, tarjouksista ja hauskoista matkaideoista.

Aiheet

 

Kiertomatkauutuuksia

Olemme julkaisseet kaksi kiertomatkauutuutta verkkosivuillemme: Vietnam ja Kambodža. Nämä aasialaiset naapurit, joiden keskinäinen suhde ei aina ole ollut ihan kitkaton, tarjoavat kukin upeat mahdollisuudet kokea aasialaista kulttuuria ja historiaa läheltä.

Vietnam tunnetaan ehkä parhaiten Vietnamin sodasta ja sen ympärille kehittyneestä elokuvateollisuudesta loputtomine sotaelokuvineen. Vietnamin historia yltää kuitenkin varsin kauas ja kattaa vanhoja kuningaskuntia, siirtomaa-aikaa ja nykyajan uudistuvaa yhteiskuntaa. Vietnamissa riittää nähtävää: vanhoja kaupunkeja, rehevää maaseutua näyttävine viljelmineen, mahtavaa vuoristoa, Mekong-joen maisemat, ja paljon muuta. Hiljalleen kehittyvä turismi onkin nostamassa Vietnamin kartalle uutena kohteena suomalaistenkin löydettäväksi.

Kambodžan historia on samalla lailla dramaattinen, mutta kuten Vietnamkin, Kambodža on kuitenkin vanha korkeakulttuurin maa, joka näkyy ehkä parhaiten Angkorin ainutlaatuisissa temppelikomplekseissa, joille ei löydy vertaista muualla maailmasta. Angkor Wat onkin pakollinen nähtävyys Kambodžassa vieraillessa, mutta mielenkiinnon herättää myös siirtomaa-ajan kaupunkikorttelit ja vaikkapa Tonle Sapin järven maisemat ja sen “kelluvat” kylät.

Mr Travelin kiertomatkat Vietnamiin ja Kambodžaan tehdään kansainvälisen opastetun pienryhmän seurassa. Tämä takaa leppoisan matkustamisen ja henkilökohtaisemman kokemuksen esimerkiksi opastettujen retkien yhteydessä.

Tutustu kiertomatkoihin »

Korona rokottaa matkailua

Maailmanlaajuinen koronaepidemia ravistaa myös matkailua, ehkä jopa erityisen paljon. Onhan matkailu ulkomaille käytännössä täysin loppunut eikä kukaan tiedä tarkalleen koska se voisi alkaa uudelleen.

Mediassa koronaepidemian taloudellinen pohdiskelu on keskittynyt paljon ravintola-alan ongelmiin. Matkailuala saattaa kuitenkin olla vielä pitemmässä laskukaudessa koska matkailu ulos Suomesta on myös riippuvainen ulkomaiden tilanteesta eikä pelkästään siitä mitä Suomessa päätetään.

Koska koronaepidemia etenee maailmalla vaiheittain, matkailukohteet maailmalla tulevat avautumaan eri järjestyksessä ja moni kohde voi olla suljettu matkailulle vielä pitkälle ensi vuoden puolelle. Vaikka siis eristystoimet loppuisi Suomessa lähiaikoina, matkailu ulkomaille tulee “linjoille” eri vaiheessa riippuen kohteesta. Kaikki kuitenkin riippuu siitä, miten tilanne etenee maailmanlaajuisesti.

Koronaepidemia vaikuttaa matkatoimistoihin ja matkanjärjestäjiin eri lailla. Toimijat, jotka myyvät paljon ryhmämatkoja ovat joutuneet perumaan pitkiä ryhmäsarjoja satojen ja jopa tuhansien asiakkaiden edestä. Etenkin suuret seuramatkajärjestäjät, joiden toiminta perustuu jopa vuosia etukäteen neuvoteltuihin kiintiöihin hotelleissa ja lennoilla, ovat käytännössä menettäneet lähes koko vuoden 2020 matkasesongin.

Ne, jotka Mr Travelin tavoin myyvät enemmän asiakaskohtaisesti räätälöityjä matkoja, pystyvät joustavammin tekemään järjestelyjä, esimerkiksi siirtää matkan ajankohtaa.

Mutta ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin. Vaikka maailmalla hotellit ovat tällä hetkellä tyhjät, lentokoneet maassa ja risteilyalukset seisovat satamissa, liiketoiminta kuitenkin halutaan pitää käynnissä vaikkei asiakkaita juuri nyt voi ottaa vastaan. Tarjolla on sen takia paljon alennuksia matkapalveluista, jotka varataan esimerkiksi ensi vuodelle. Tästä syystä nyt onkin nyt ihan hyvä aika suunnitella ja varaa loppuvuoden tai jopa ensi vuoden matkoja. Mr Travelilla on esimerkiksi muutama joululomaidea julkaistuna verkkosivuilla.

Joulumatkalle

Jos haluat joulun alla kokea aitoa perinteistä joulutunnelmaa, kannattaa lähteä Eurooppaan joulumatkalle. Verkkosivuillamme on julkaistu uusi joulumatkaosio, josta voit ottaa vinkkejä.

Esimerkkimatkamme suuntaavat joko Euroopan kaupunkien joulutoreille tai jouluristeilylle Euroopan suurilla joilla. Etenkin jouluristeily on kiehtova uutuus, jolla matkustetaan muutaman jouluisen kaupungin välillä. Kussakin kohteessa noustaan maihin ja nautitaan joulutoreista ja tunnelmasta. Tarjolla on myös opastettuja retkiä, jonka puitteissa voi tutustua kohteeseen syvällisemmin.

Esimerkiksi Saksan 4 vrk jouluristeilypaketti, jolla vieraillaan Kölnissä, Mannheimissa, Strasbourgissa ja Mainzissa maksaa vain 975,- / hlö, sisältäen lennot ja täysihoitoristeilyn ulkohytissä.

Katso lisää »

Norwegian Air ongelmissa

Halpalentoyhtiö Norwegian Air, joka myös on operoinut Suomesta useaan kohteeseen, on päätynyt syville vesille.

Nopea laajentuminen teki Norwegian Airista yksi Euroopan suurimmista lentoyhtiöstä kuljettaen 2018 37 miljoonaa matkustajaa. Atlantin ylittävällä reitillä Norwegian kuljetti jopa 1,67 miljoonaa asiakasta ylittäen siten sellaiset mammutit kun British Airways, Lufthansa ja Air France.

Jättimäinen kasvu on kuitenkin maksanut valtavasti ja ongelmat viallisten Boeing Max koneiden kanssa kärjisti tilanteen jo 2019. Koronaepidemia oli lyödä viimeisen naulan Norwegianin arkkuun ellei Norjan valtio olisi äskettäin tullut sisään 3 miljardin kruunun (260 milj. eur) pelastuspaketilla. Norwegian Airin henkilökunnasta 90% on lomautettuna joten toiminta on olennaisesti pysähtynyt. Nähtäväksi jää miten Norwegian Airin tarina jatkuu. Pelastuspaketti kun ei välttämättä riitä takaamaan toiminnan saattamisen voitolliseksi ennen kuin rahoittajien hermot pettävät.

Suomalaiselle matkustajille ja matkatoimistoille Norwegian Airin häviäminen markkinoilta olisi kuitenkin takaisku. Yhtiö on omalta osaltaan ylläpitänyt kilpailua markkinoilla tarjoten varsin huokeita lentoja moneen kohteeseen.

Varaa matka ilman sitoutumista

Voit myös koronarajoituksen aikana tehdä lomasuunnitelmia ilman sitoutumista.

Mr Travel tarjoaa nimittäin mahdollisuuden tehdä matkavarauksia, joiden ennakkomaksu on vasta jopa kuukauden päässä varauksesta. Saat siis runsaasti harkinta-aikaa ja halutessasi voit peruuttaa matkan täysin kuluitta ennen ennakkomaksua. Ennakkomaksu on yleensä 10-20% matkan hinnasta riippuen palveluntarjoajien ehdoista.

Siinä tapauksessa, että matkaa ei voisi toteuttaa viranomaisten asettamien rajoitusten takia, voit joko siirtää matka-ajankohdan tai saat täyden palautuksen maksamastasi hinnasta. Voit siis huoletta varata vaikkapa ensi vuoden lomamatkasi jo nyt.

Ota yhteyttä

Soita

0207 451 451 ark. 9-17


Lähetä sähköposti

myynti@mrtravel.fi


Tai pyydä yhteydenottoa

oheisella lomakkeella.

Ottakaa minuun yhteyttä