Hurtigruten

Norjan mahtavat vuonot

Risteilyt

Hurtigrutenin risteilyjä Norjan Atlantin rannikkoa pitkin kutsutaan usein maailman kauneimmaksi risteilyreitiksi. Rosoisen rannikon vuonot ja jylhät vuoret, pohjoisen karut saaret mutta toisaalla vehreät maisemat sekä matkan varren lukuisat pienet kalastajakaupungit tarjoavat eittämättä ainutlaatuisen risteilyelämyksen.

Hurtigrutenin historia alkaa jo 1800-luvun puolelta, sillä liikenne aloitettiin jo vuonna 1893, aluksi Trondheimin ja Hammerfestin välillä. Tästä liikenne on kasvanut ja reitti laajentunut niin, että nykyään laivat kulkevat päivittäin Bergenin ja Kirkkoniemen välillä pysähtyen matkan varrella yli 30 satamassa.

Yhä edelleen Hurtigrutenin perustana on rahdin ja matkustajien kuljettaminen Norjan rannikkokylien ja -kaupunkien välillä, mutta vuosien saatossa ja laivojen kasvaessa on myös risteilymatkustajien merkitys lisääntynyt.

Hurtigrutenilla voi risteillä ympäri vuoden ja lähtöjä on päivittäin. Voit itse päättää matkasi keston sekä alku- ja päätepisteen. Suosittuja reittejä ovat mm. Bergen-Tromssa sekä Tromssa-Kirkkoniemi. Koko reitti Bergenistä Kirkkoniemeen kestää kuusi yötä.

Risteillä voi sekä etelästä pohjoiseen ja pohjoisesta etelään. Monet tekevätkin lähes kaksi viikkoa kestävän matkan edestakaisin. Reitti toiseen suuntaan onkin ihan eri kokemus, sillä satamissa pysähdytään eri vuorokaudenaikoina, jolloin päiväsaikaan tulee nähtyä eri kohteet.

Yksi Hurtigrutenin viehätyksistä myös vuodenaikojen mukaan vaihteleva luonto: talvella pimeä, kylmä tyyni meri sekä tanssivat revontulet, kesällä upea keskiyön aurinko.

Hurtigrutenin risteilyn hintaan sisältyy aina täysihoito laivalla. Hurtigrutenin laivastoon kuuluu yhteensä viisitoista laivaa jotka ovat kaikki hieman erilaisia ja erikokoisia. Kaikilla laivoilla matkustajia palvelee mm. kahvila, baari, lounge sekä aurinkokannet. Useilla laivoilla on myös pieni kauppa, kirjasto, sauna ja uusimmilla aluksilla myös pieni uima-allas kannella. Myös internetyhteys löytyy lähes kaikilta laivoilta.

Kaikissa satamissa voit poistua laivasta tutkimaan kaupunkeja ja kyliä, mutta on hyvä muistaa että monissa kohteissa pysähdykset ovat lyhyitä ja kestävät vain sen aikaa, kun laivan rahti puretaan. Suuremmissa kohteissa vietetään kuitenkin enemmän aikaa.

Hurtigrutenilla on myös runsas retkitarjonta ja osa retkistä on pidempiä päiväretkiä, jolloin aamulla lähdetään laivasta mantereelle ja takaisin tullaan vasta alkuillasta, jolloin laiva kohdataan toisessa satamassa.

Hurtigrutenin risteilyjen hinnat vaihtelevat hyvin paljon matkan ajankohdasta, laivasta ja hyttiluokasta riippuen. Edullisinta on matkustaa talvella ja myöhään syksyllä, korkeimmillaan hinnat ovat keskikesällä.

Tiesitkö, että Norjan rannikkoreitin lisäksi Hurtigruten tekee myös tutkimus- ja

erikoisristeilyjä mm. arktisille alueille sekä Islantiin ja Grönlantiin.

Hurtigrutenin risteily

Esimerkkipaketti

 • meno-paluu-lennot satamakohteeseen sis. matkatavaraa, ateriat ja paikkavarauksen lennolla,
 • ennen risteilyä satamakohteessa vähintään yhden päivän majoituksen aamiaisineen valitsemassasi hotellissa,
 • risteilyn valitsemassasi hyttiluokassa,
 • täysihoidon risteilyllä sekä kaikki muut laivan tarjoamat palvelut,
 • edustajamme vastaanottopalvelun lentokentällä,
 • edestakaiset yksityiset kuljetukset lentokentän ja hotellin sekä hotellin ja sataman välillä.

Hinta-arvio

alk. 1100-2500,- / hlö

Hinta riippuu matkustusajankohdasta. Alennuskampanjoiden aikana hinta voi olla huomattavastikin edullisempi. Pyydä tarjous omalle matkustusajallesi ja eri hyttityypeille.


Suunnitellaan matkasi yhdessä

Ota yhteyttä

Syy matkustaa

 • Maailman parhaimmaksi kehuttu risteilymaisema.
 • Upea elämys sekä kesällä että talvella.
 • Intiimi ja seurallinen tunnelma pienemmillä laivoilla.
 • Tasokas keittiö mm. päiväntuoreilla merenantimilla.
 • Erilainen risteilykokemus verrattuna perinteisiin etelän reitteihin.

Kysy lisää

Norja
Huippuvuoret
Islanti
Grönlanti
Luoteisväylä
Alaska

Reitit

Hurtigruten on tunnettu erityisesti Norjan rannikon risteilyistä, mutta valikoimassa on nykyään myös mm. Grönlannin, Islannin sekä Huippuvuorten risteilyjä.

Oheisessa kartassa on esitetty suosituimmat merialueet. Kattavampi reittivalikoima löytyy varustamon sivuilta.

Soita meille

0207 451 451

ark. 9-17


Ota yhteyttä

myynti@mrtravel.fi

Ottakaa minuun yhteyttä