Hurtigruten

Norjan mahtavat vuonot

Ankkuri

Risteilyt

Hurtigrutenin risteilyjä Norjan Atlantin rannikkoa pitkin kutsutaan usein maailman kauneimmaksi risteilyreitiksi. Vuonot ja jylhät vuoret, etelän vehreä luonto ja pohjoisen karut saaret, sekä maisemaa täplittävät pienet kalastajakaupungit tarjoavat eittämättä ainutlaatuisen risteilyelämyksen.

Hurtigrutenin historia alkaa jo 1800-luvun puolelta, sillä liikenne aloitettiin jo vuonna 1893, aluksi Trondheimin ja Hammerfestin välillä. Tästä liikenne on kasvanut ja reitti laajentunut niin, että nykyään laivat kulkevat päivittäin Bergenin ja Kirkkoniemen välillä pysähtyen matkan varrella yli kolmessakymmenessä satamassa.

Yhä edelleen Hurtigrutenin perustana on rahdin ja matkustajien kuljettaminen Norjan rannikkokylien ja -kaupunkien välillä, mutta vuosien saatossa ja laivojen kasvaessa myös risteilymatkustajien merkitys on lisääntynyt.

Hurtigrutenilla voi risteillä ympäri vuoden, ja lähtöjä on päivittäin. Voit itse päättää matkasi keston, sekä alku- ja päätepisteen. Suosittuja reittejä ovat mm. Bergen-Tromssa sekä Tromssa-Kirkkoniemi. Koko reitti Bergenistä Kirkkoniemeen kestää kuusi yötä.

Risteillä voi sekä etelästä pohjoiseen, että pohjoisesta etelään. Monet tekevätkin lähes kaksi viikkoa kestävän edestakaisen matkan. Reitti toiseen suuntaan onkin ihan eri kokemus, sillä satamissa pysähdytään eri vuorokaudenaikoina, jolloin päiväsaikaan tulee nähtyä eri kohteet.

Yksi Hurtigrutenin viehätyksistä on myös vuodenaikojen mukaan vaihteleva luonto; talvella pimeys, kylmä meri, sekä tanssivat revontulet, kesällä taas upea keskiyön aurinko.

Hurtigrutenin laivastoon kuuluu yhteensä viisitoista laivaa, jotka ovat kaikki hieman erilaisia ja erikokoisia. Kaikilla laivoilla matkustajia palvelee mm. kahvila, baari, lounge sekä aurinkokannet. Useilla laivoilla on myös pieni kauppa, kirjasto, sauna ja uusimmilla aluksilla myös pieni uima-allas kannella. Myös internetyhteys löytyy lähes kaikilta laivoilta.

Kaikissa satamissa voit poistua laivasta tutkimaan kaupunkeja ja kyliä, mutta on hyvä muistaa, että monissa kohteissa pysähdykset ovat lyhyitä ja kestävät vain sen aikaa, kun laivan rahti puretaan. Suuremmissa kohteissa vietetään kuitenkin enemmän aikaa. Hurtigrutenilla on myös runsas retkitarjonta ja osa retkistä on pidempiä päiväretkiä, jolloin aamulla lähdetään laivasta mantereelle ja laiva kohdataan alkuillasta toisessa satamassa.
Hurtigrutenin risteilyjen hinnat vaihtelevat hyvin paljon matkan ajankohdasta, laivasta ja hyttiluokasta riippuen. Edullisinta on matkustaa talvella ja myöhään syksyllä, korkeimmillaan hinnat ovat keskikesällä.

Tiesitkö, että Norjan rannikkoreitin lisäksi Hurtigruten tekee myös tutkimus- ja erikoisristeilyjä mm. arktisille alueille, sekä Islantiin ja Grönlantiin?

Hurtigrutenin risteily

Esimerkkipaketti

 • menopaluulennot satamakohteeseen sis. matkatavaraa, ateriat ja paikkavarauksen lennolla,
 • ennen risteilyä satamakohteessa vähintään yhden päivän majoituksen aamiaisineen valitsemassasi hotellissa,
 • risteilyn valitsemassasi hyttiluokassa,
 • täysihoidon risteilyllä sekä kaikki muut laivan tarjoamat palvelut,
 • edustajamme vastaanottopalvelun lentokentällä,
 • yksityiset menopaluu kuljetukset lentokentän ja hotellin sekä hotellin ja sataman välillä.

Hinta-arvio

1100-2500,- / hlö

Hinnat riippuvat matkustusajankohdasta. Alennuskampanjoiden aikana ne voi olla huomattavastikin edullisempi. Pyydä tarjous omalle matkustusajallesi.Kiinnostaako risteily?

Lähetä kysely

Risteily Hurtigruten Nordkapp
Risteily Hurtigruten köysi
Risteily Hurtigruten satama
Risteily Hurtigruten laivalla
Risteily Hurtigruten kalastajakylä

Syitä risteillä Hurtigrutenilla

 • Maailman parhaimmaksi kehuttu risteilymaisema.
 • Upea elämys sekä kesällä että talvella.
 • Intiimi ja seurallinen tunnelma pienemmillä laivoilla.
 • Tasokas keittiö mm. päiväntuoreilla merenantimilla.
 • Erilainen risteilykokemus verrattuna perinteisiin etelän reitteihin.

Hurtigrutenin risteilyneitit

Hurtigruten on tunnettu erityisesti Norjan rannikon risteilyistä, mutta valikoimassa on nykyään myös mm. Grönlannin, Islannin sekä Huippuvuorten risteilyjä.

Oheisessa kartassa on esitetty suosituimmat merialueet. Kattavampi reittivalikoima löytyy varustamon sivuilta.

 1. Norja
 2. Huippuvuoret
 3. Islanti
 4. Grönlanti
 5. Luoteisväylä
 6. Alaska
 7. Kaikki kohteet

Ota yhteyttä

Soita

0207 451 451 ark. 9-17


Lähetä sähköposti

myynti@mrtravel.fi


Tai pyydä yhteydenottoa

oheisella lomakkeella.

Ottakaa minuun yhteyttä